Kahvilakierros Joensuu, osa 2

Tänä kesänä tavoitteenani oli tosiaan tutustua mahdollisimman moneen Joensuun keskustan kahviloista! Ekan osan löydät täältä, ja pidempiä arvioita kokemuksistani kirjoittelin Tägi-verkkolehteen (klik!).


Vesikioski 
Vesikioskissa tilasin ihan vain jääteetä – hintataso oli nimittäin opiskelijabudjettiin vähän liikaa. Jos ylimääräistä kuitenkin sattuu löytymään, kannattaa joskus kokeilla paikan pullavohveleita: useamman henkilön suusta kuultuna ne ovat nimittäin taivaallisia! Aurinkoisena päivänä Vesikioski on kuitenkin ihanan tunnelmallinen ulkoilmakahvila, jossa soivat letkeät balladit ja jonka päivänvarjot tuovat mieleen Etelän turistibaarit. Asiakaspalvelu oli hitaanpuoleista, mutta plussapisteitä yllätyksenä kaupan päälle saaduista suklaista! Tähtiä tuli tällä kertaa kuitenkin vain 2,5/5, sillä mikään osa-alue ei yltänyt edes yksinään keskiverron yläpuolelle.

Kauppaneuvoksen kahvila
(Valokuvauksellinen identiteettini kärsii tästä kuvituskuvasta.) Taitokorttelissa sijaitseva Kauppaneuvoksen kahvila yllätti positiivisesti. Hintatasoltaan tämä on tähänastisen kierrokseni voittaja, sillä kokonaistilaukseni maksoi vain 3,80€ – ja kahvia sai santsata ilmaiseksi! Lisäksi asiakaspalvelu oli erinomaista ja sisustus söpön mummola-henkistä - tänne tulen varmasti uudestaankin! Kahvin kaveriksi tilaamani juustovoisarvi sisälsi nimittäin niin hyvää töhnää, että sitä on pakko saada maistaa uudestaan... Tähtiä annoin tälle 4/5.Torikahvio Päivänurmi 
Marttakahvion vieressä sijaitseva Torikahvio on tarjonnaltaan ja sisustukseltaan lähestulkoon täysin samanlainen, mitä nyt värimaailma vähän eroaa. Makuelämyksessä se kuitenkin ainakin oman kokemukseni perusteella peittosi naapurinsa mennen tullen: cappuccino oli ihana ja kinkku-juustosämpylä pienestä kuivuudestaan huolimatta maukas. Terassi oli kuitenkin niin täynnä ihmisiä, etten saanut istua rauhassa yksin (#introverttiongelmat), eikä kokonaiskokemus jäänyt mitenkään erityisen mieleenpainuvaksi – paitsi asiakaspalvelun osalta, joka toimi iloisuudessaan loistavasti! Kokonaispistemäärä jäi lukemiin 3,5/5.Kesäkahvila Rento
Rento on siitä ihana paikka, että se sijaitsee aivan joen tuntumassa, sieltä voi vuokrata kajakin, ja siellä järjestetään tiettyinä kesäkeskiviikkoina vilttikirppis! Juuri tästä syystä vaikoin itsellenikin tutustumispäiväksi juuri keskiviikon, joskin kyseinen päivä oli sen verran epävakaa sääolosuhteiltaan, ettei kirppistarjontaa ollut ihan kauheasti. Lisäksi kesken terassilla istuskeluni alkoi sataa kaatamalla, mutta onneksi oli varjopaikka ja hyvä fiilis – ja maailman herkullisin pulled pork -sandwich! Ah niin namia, ja kun hintaan sisältyi vielä kahvi- ja santsikuppikin, en voinut olla kuin tyytyväinen. Kesä kuivaa ja niinpä tämä reissu sai minulta 4/5 tähteä, sateesta huolimatta.


Mokkamaa
Mokkamaa on ihanan tunnelmallinen kahvi-/tee-/suklaapuoti kävelykadun varrella. Siellä on hyllyt täynnä erilaisia tuotteita, huumaava tuoksu ja takaosassa vähän piilossa kodikkaita nojatuoleja joissa viettää kahvituokiota. Lisäplussaa ekologisuudesta, kestävästä kehityksestä ja eettisestä toiminnasta! Kahvikupin saa opiskelijakortilla hintaan 1,50€ (jos siis koskaan pääset yli valinnanvaikeudesta, maustekahvipapuja kun löytyy hyllyiltä päätähuimaava määrä!), ja asiakaspalvelu on ihanan aurinkoista. Totta puhuakseni Mokkamaa vakuutti niin suuresti, että kävin viikon aikana herkuttelemassa siellä peräti 3 kertaa, joten paikka lienee ansainnut minulta saamansa 4,5 tähteä!

Kommentit

Suositut tekstit